top of page

Vintage​

circular ( bijv.nw.) =

Een circulaire economie richt zich op hergebruik.

Omdat we bij Streek geloven in een circulaire economie verkopen we ​tweedehands artikelen die nog een generatie mee kunnen. Een feest van herkenning, uniek en een stuk duurzamer en groener. 

Woonaccessoires

Fair trade (de; m en v) =

handel waarbij aan producenten in derdewereldlanden een als rechtvaardig beschouwde prijs wordt betaald.

Bij Streek kunt u terecht voor unieke en moderne woonaccessoires. Deze prachtige producten worden gemaakt in de buurt door lokale ambachtslieden en kunstenaars of komen van verre en zijn gemaakt op de fair practice en fair trade wijze. Wij vinden dat iedereen op de wereld er toe doet en gelijke kansen verdient. 


We verkopen o.a. de merken Urban Nature Culture, de Weldaad, SjaalmetVerhaal, en Kanika

Streekproducten

streek (meervoud: streken)

= (v(m)) gebied dat een bep. eenheid vormt.

De lekkerste producten komen uit de buurt en worden met liefde en volgens ambacht gemaakt, Omdat het product niet van ver hoeft te komen scheelt dit in uitstoot van CO2. Ook word er veel minder gebruik gemaakt van plastic waardoor alle verpakkingen goed te recyclen zijn. Onze streekproducten komen o.a. van Kahawa Pakaya koffie, de Theefabriek, de Werkbij, Lekker Drenthe, Rocks & Rolls en Wij'ngaard op Tiendeveen.

Cadeaus

ca·deau (het; o; meervoud: cadeaus; verkleinwoord: cadeautje) =

geschenk: iets cadeau geven als geschenk

Voor elke gelegenheid hebben we een passend cadeau, denk bijvoorbeeld aan een lekker stuk zeep, een bierpakket van de Drentse Schans, een prachtig sieraad of een leuke voervogel.

Voor cadeau(kerst)pakketten kunt u ook bij ons terecht, in overleg maken wij de mooiste en lekkerste pakketten voor u.

Planten

ka·mer·plant (de; v(m); meervoud: kamerplanten) =

plant die zich in de kamer laat kweken

Door groen in het huis wordt de omgeving leefbaarder, planten helpen de lucht te verversen en geven in de winter het buitengevoel wat helpt tegen depressie. Groene vingers hoeft u niet te hebben, we geven graag tips over hoe u uw plant in leven kunt houden.

Koffie en thee schenkerij

schenkerij (znw.) =

gelegenheid waar o.a. thee geschonken wordt

Bij Streek schenken we koffiespecialiteiten van Kahawa Pakaya koffie, de koffiebonen worden rechtstreeks bij de boeren in Afrika gekocht, zodat bij elke transactie eerlijke prijzen worden betaald. Door boeren eerlijk te betalen, kunnen ze een substantiële bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het gewas, hun families en gemeenschappen. De koffiebonen worden gebrand in Norg. 


Voor de theedrinkers hebben we heerlijke biologische thee van de Theefabriek. U kunt kiezen uit verrassende smaken die wisselen met het seizoen, mocht één van de smaken uw nieuwe favoriet worden dan kunt u de thee ook bij ons kopen.

bottom of page